donderdag 15 september 2011

Was Jezus een Heks


Was Jezus ook niet een soort heks?
Hij deed immers ook veel bovennatuurlijke
dingen? En de profeten van de Bijbel?
Dat waren ook toekomstvoorspellers.
Is dat niet hetzelfde als wat
waarzeggers doen?

De profeten in het Oude Testament
waren inderdaad ook toekomstvoorspellers.
Maar er is een groot verschil tussen wat
Jezus Christus en de profeten
van de Bijbel doen, en wat mediums
en waarzeggers doen.

Ze putten uit een heel andere BRON
en ze hebben een tegenovergesteld DOEL.
Ik zal uitleggen hoe en waarom ...

God wil dat de mens hem kent. Daarom heeft hij profeten geroepen, die boodschappen van hem kregen, die aan de rest van de mensheid bekendgemaakt moesten worden. Deze boodschappen zijn gebundeld in de Bijbel.

Sinds de boekdrukkunst is de Bijbel altijd het meest gedrukte, meest verspreide en meest bestudeerde boek ter wereld geweest. Geen enkel boek komt in de buurt. Er zijn delen van de Bijbel vertaald in meer dan tweeduizend talen. Andere bekende boeken hebben hooguit enkele tientallen vertalingen. De Bijbel torent er echt zeer ver bovenuit.

Het belangrijkste symbool van de Bijbel is het kruis en het kruis is het meest bekende symbool op aarde. Veel bekender dan het logo van Coca-Cola.

De centrale persoon in de Bijbel is Jezus Christus. Hij is de meest bekende persoon op aarde. Er is over niemand zoveel geschreven en gepraat als over Jezus. Wat hij deed en wat hij zei, is wereldschokkend en nog steeds wordt de wereld zeer sterk bepaald door Jezus Christus.

Deze feiten maken ons duidelijk dat we alle reden
hebben om de Bijbel zeer ernstig te nemen.

Engelen en demonen

Waarom zeg ik dat allemaal? Omdat de Bijbel veel over hekserij en waarzeggerij zegt. In de Bijbel zegt God dat er naast hemzelf veel andere geestelijke wezens zijn:

onzichtbare machten en krachten,
engelen en demonen.

Er is sprake van een ontzettend uitgebreide wereld vol geestelijke wezens, die niets met de allerhoogste God te maken willen hebben. Het is een verzameling geesten die Jezus Christus niet erkennen als de hoogste Heer. Deze geestelijke machten stellen zichzelf in de plaats van God en Jezus als 'goden' en gidsen.

Deze geestelijke wereld dringt zich aan de mensheid op als zijnde de echte betekenis van ons bestaan. Maar het is een grote chaotische bende, met duizenden verschillende leringen, meningen en verzinsels. De een zegt dit en de ander dat. Ze spreken elkaar ontzettend tegen en sommigen vechten onderling als honden.

De Bijbel noemt hen rebellerende geesten. Ze zijn opstandig geworden tegenover Gods heerschappij en willen zelf als god aanbeden worden door de mensheid.

Ze worden beschreven als GEVALLEN ENGELEN, die leugenaars, misleiders en moordenaars geworden zijn. Het zijn machten die de mens van het echte LEVEN willen afleiden, naar de afgrond van de eeuwige eenzaamheid en ellende.

Ze doen zich heel mooi en heel onschuldig voor. 'Satan komt tot de mens als een boodschapper van het licht' zegt de Bijbel. Satan is volgens Jezus de oorsprong van de leugen. Hij is de meester in misleiding, de vader van alle bedrog.

Hij weet beter dan wie ook, hoe hij mensen wijs kan maken dat ze iets goeds volgen, terwijl ze eigenlijk in een web van leugen en bedrog gevangen worden.

Hij doet mooie beloften en biedt grote geschenken aan. Maar zijn doel is om mensen van God weg te houden en ze slaven van zichzelf te maken. Satan is ook de aanvoerder van de enorme massa geestelijke wezens die tegen God in opstand gekomen zijn.

Dat is het eerste wat de Bijbel zegt over de geestelijke wereld. Zoals ik beschreef is het niet bepaald verstandig om de Bijbel zomaar als onzin af te doen, als je weet dat het door alle eeuwen heen het Boek der boeken is.

Ontkenning van God

De Bijbel zegt dat deze geesten zich aan de mens opdringen en mensen bovennatuurlijke gaven geven, zoals helderziendheid of diverse paranormale begaafdheden. Het doel daarvan is niet mensen helpen, maar mensen weghouden van God.

Daarom zeggen ze: 'Wat je ook gelooft, alles is goed'. De Bijbel zegt daarentegen: 'Jezus Christus is de waarheid. Hij heeft alles gemaakt en je kunt God alleen maar leren kennen doorheen Jezus Christus'. Gevallen engelen en rebellerende geesten zeggen: 'Jij bent zelf god. Je moet niet zoeken naar een Vader, die je god is, want de aarde is je moeder.'

De Bijbel zegt: 'De aarde is niet je bron, want IK, de Almachtige heb de aarde gemaakt als de bodem waarop jij leeft. Ik ben jouw bron, de maker van alles wat leeft.

IK BEN JOUW LIEFHEBBENDE VADER.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten